Három legenda, akitől Sergio Ramos a legtöbbet tanulta

Lássuk be, a Real csapatkapitányának volt kitől tanulnia.


Sergio Ramos elárulta, hogy a Real Madrid két legendája, Raúl és Iker Casillas is fontos szerepet töltött be karrierje korai szakaszában.

A 34 éves spanyol középhátvéd 2005-ben érkezett a madridiakhoz a Sevillától. Az azóta eltelt 15 év alatt Ramos a világ egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát, ráadásul azontúl, hogy jelenleg ő a Real csapatkapitánya, hihetetlen örökséget fog maga után hagyni, ha egyszer szögre akasztja a stoplist.


(Kép: Eduardo Parra/Getty Images)

De nem csak Casillas és Raúl volt nagy hatással a fiatal Ramosra, ugyanis a spanyol elismerte, hogy Fabio Cannavaro volt a harmadik játékos, akitől minden nap tanult valamit.

"Amikor megérkeztem a Real Madridhoz, olyan veteránoktól kellett tanulnom, mint Raúl és Iker. Persze, akkoriban még fiatalok voltak, de már akkor óriási rutinnal rendelkeztek. Illetve Cannavaro volt az a játékos, akitől mindennap tanultam. Igyekeztem minél több dolgot elsajátítani." - mondta Ramos a spanyol Marcának.


(Kép: Jasper Juinen/Getty Images)

Ramos az eltelt 15 év alatt 650 mérkőzésen húzta magára a Királyi Gárda mezét, az utóbbi 5 évben pedig megmutatta, hogy védő létére hihetetlen gólérzékeny. Valószínűleg a történelemkönyvekbe úgy fog bevonulni, mint középhátvéd, de kevesen lesznek azok, akik kiemelkedő védekezésbeli tudása miatt fognak majd rá emlékezni. Ami leginkább a védjegyévé vált, az az utolsó perces gólok, vagy épp a kapitányi attitűdje, amely biztosan túléli az elkövetkezendő évtizedeket.


(Kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Sergio Ramos egy olyan védő, akinek hagyatékában nem fog szerepelni a „védekezés” szó, de éppen emiatt feledhetetlen alakja már most a labdarúgásnak.

Forrás: sportbible

Borítókép: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók