Ha lesz oltás, lesznek nézők is

Spanyolországban jelenleg semmi esély arra, hogy a drukkerek fokozatosan visszatérhessenek.


A szurkolók jövő év elején, a koronavírus elleni oltóanyag várható piacra dobása után térhetnek vissza a lelátóra a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Javier Tebas, a La Liga elnöke hétfőn azt mondta, ahhoz, hogy ismét nézők lehessenek a stadionokban, szükség lesz a vakcinára.

"Ma a miniszterelnök kijelentette, reméli, hogy decembertől elkezdik beoltani a vírus ellen a lakosságot, így számunkra is ez lehet a kulcsdátum" -mondta a sportvezető Pedro Sánchez korábbi szavaira reagálva.

A miniszterelnök az állami televíziónak úgy nyilatkozott, abban bíznak, hogy az emberek egy része decemberben már részesülhet az oltóanyagból.

Tebas korábban még abban reménykedett, hogy a drukkerek szeptembertől fokozatosan visszatérhetnek, ám a járvány ismételten egyre nagyobb mértékben terjed Spanyolországban, így erre jelenleg semmi esély.

Az európai szövetség tesztjelleggel a budapesti Sevilla FC-Bayern München európai Szuperkupa-mérkőzésre korlátozott számban beenged majd nézőket a Puskás Arénába szeptember 24-én. A jegyértékesítés hétfőn kezdődött.

Kép: Thiago Prudêncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók