Guti már „unja” a Barcelona elnökét

Az egykori Real Madrid játékos szerint, túl sokat szerepel Joan Laporta.


A Barcelona elnöke, Joan Laporta sosem állt távol a rivaldafénytől, vagy éppenséggel a mikrofontól, és a Real Madrid egykori legendájának, Gutinak elege lett belőle.

Guti, aki egy időben az edzői karrierjét tervezte, nemrég a szakértői pályára lépett. A Bajnokok Ligája-meccseket kommentálja a DAZN-nél, és az El Chiringuito műsorban is szokott vendégeskedni, ahol kőkőeményen elmondja mindenről a véleményét.

Egy nemrég adott interjúban Laporta kifejtette, hogy az, hogy a Barcelona 17 játékost szerepeltetett a világbajnokságon, Xavi Hernandez jó munkáját bizonyítja. Erre reagált Guti.

„Untat engem már, amit beszél. Még a világbajnokságon is szerepelnie kell, amikor a válogatottról van szó. Nincs értelme ennek a feltűnési vágynak. Ha nyer a csapat, akkor előre áll, de ha veszít, akkor nem. Mit akar ezzel mondani? Ez Xavinak köszönhető... Nem látom sokat játszani Ferran Torrest vagy Jordi Albát. Gavi… Xavi mindig lecseréli őt De Jongra. Ez a buzgóság, hogy főszereplő legyen, már túl sok. Koncentráljon arra, hogy a Barca idén bajnoki címet nyerjen, és hagyja békén a spanyol csapatot."

Kétségtelen, hogy Laporta valóban a lehető legnyilvánvalóbban élvezi a győzelmeket, bár ez a futballban a legtöbbek számára normálisnak tűnik. Egy olyan politikailag motivált klubnál, mint a Barcelona, a látszat számít. Míg Laporta láthatóan élvezi a nyilvános szereplést, van hozzá tehetsége.

Borítókép: David S . Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók