Guardiola: Messi nélkül sehol sem lennénk

A spanyol bajnokság tizedik fordulójában az FC Barcelona a Mallorca együttesét fogadja. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a katalánok trénere, Josep Guardiola nyilatkozott.


- Nem számítók könnyű mérkőzésre, de hazai pályán kötelező megszereznünk a három pontot. Egyszerűen nem szabad lebecsülni a Mallorcát, ugyanis nagyon jó játékosok alkotják a csapat gerincét. Az előző fordulóban megszenvedtünk a három pontért a Granada otthonában és úgy gondolom, hogy hasonlóan nehéz feladatnak ígérkezik a Mallorca legyőzése is - nyilatkozta a katalánok trénere, Josep Guardiola, aki szerint Messi teljesítménye nagyban fogja befolyásolni a mérkőzés végkimentelét.

- Messinek ezúttal is kulcsszerepe lesz a mérkőzésen. Nagyon elégedettek vagyunk vele, és jó esélyes eddigi eredményeink közül semmi sem lett volna lehetséges az ő tudása nélkül. A klub sem lenne azon a szinten nélküle, ahol most van. Bármikor képes gólokat lőni, és nincs olyan meccs, amikor ne dolgozna ki teljesen tiszta gólhelyzeteket, nem beszélve az előkészítéseiről, a ritmusváltásairól. Számunkra ő megkérdőjelezhetetlen.

Az FC Barcelona ősi riválisa, a Real Madrid a Real Sociedad otthonában lép pályára a 10. fordulóban, míg a szezon meglepetéscsapata, a listavezető Levante az Osasuna együttesével mérkőzik meg.

Videók