Guardiola: ha szükséges, visszatérek Barcelonába

Segítene csapatának, ha úgy látná rászorulnak erre.


Pep Guardiola nemrég szerződést hosszabbított a Manchester Cityvel, azonban nem zárja ki, hogy egyszer visszatérjen egykori sikerei helyszínére, Barcelonába.

Pep Guardiola a Barcelonánál kezdte edzői pályafutását, ahol egy szezont a B csapatnál töltött, majd 2008 nyarán átvette az első számú gárda irányítását. A katalánoknál töltött 4 éve alatt háromszor bajnoki címig, kétszer pedig Bajnokok Ligája győzelemig vezette csapatát.

Guardiola 2016 óta a Manchester City vezetőedzője, mellyel nemrég írt alá egy új, 2025-ig szóló szerződést. A spanyol tréner nemrég azonban kijelentette, különleges körülmények között visszatérhet Spanyolországba.

„Ha szükséges lenne, visszatérnék, de jelenleg nem ez a helyzet. Pep távozott, és a klub továbbra is nyert. Semmi sem hasonlítható Barcelonához. Ha még találkoznunk kell, akkor úgy lesz, de most másokon a sor” – mondta Guardiola a Sport szerint.

„Most csalódtak a Bajnokok Ligája miatt, mert ha elemezzük a meccseket, a Bayernt meg kellett volna verniük Münchenben, és az utolsó pillanatban kikaptak az Intertől. A testület igyekezett, mert ez egy kiemelkedő csapat, és rosszul érzem magam, hogy nincsenek ott (a BL-ben), de inkább nem találkozom velük” – tette hozzá.

Borítókép: Manchester City FC/Manchester City FC a Getty Images

Videók