Guardiola: "Busquets, Xavi, Alexis, Iniesta és Pedro játéka is kérdéses..."

Nincs könnyű helyzetben Josep Guardiola az FC Barcelona vezetőedzője. Az esti Valencia elleni kupacsata előtt ugyanis több kulcsjátékos játéka is kérdéses még. Na persze, abból kell főzni, ami van.


A Barcelona vezetőedzője szerint bárki szóhoz juthat ma este a kupavisszavágón, de ez függ azért attól is mit mondanak az orvosok. Elmondása szerint nehéz mérkőzés lesz a mai, amely az utolsó pillanatokban fog eldőlni: "Tizenegy ember tud kezdeni, heten a kispadra ülhetnek, s nekünk a lehető legjobbat kell kihoznunk magunkból, hogy bejuthassunk a kupadöntőbe, és elhódíthassuk az újabb trófeát" - nyilatkozta Guardiola a tegnap esti sajtótájékoztatón, ahol még nem tudott biztosat mondani arról, kik lehetnek majd a kezdőcsapatban. "Holnap meglátjuk ki fog kezdeni, aki a leginkább kérdéses az Busquets. Xavi és Alexis már jobban van, Iniesta és Pedro is visszatértek, igaz ők több meccset is kihagytak. Az orvosokkal beszélek majd és utána döntünk."

Most is, mint mindig a nagyon fontos mérkőzések előtt Guardiola a szurkolók segítségében is bízik, annak ellenére, hogy az időjárás miatt közel sem biztos a telt ház: "Tudom, hogy hideg van és ilyen késői órán sokan inkább otthon maradnak, de aki jön azt szeretettel várjuk." - mondta a szakvezető.

Attól függetlenül, hogy végül hányan is lesznek ma a Nou Campban, Guardiola nem számít arra, hogy könnyű mérkőzés lesz. "Ahogy a Real elleni meccsnél, most is az az érzésem, minden csak az utolsó pillanatban fog eldőlni. Emery Valenciája mindig is magas színvonalat képviselt, a véleményem pedig változatlan velük kapcsolatban. Azonban ha a gólörömöm sértette őt, a szurkolókat, az elnökségüket, akkor ezúton kérek tőlük bocsánatot" - nyilatkozta Pep, utalva arra, hogy Puyol egyenlítő gólja után kissé hevesen reagált a gyepszőnyegre téve negatív megjegyzést.

Videók