Gareth Bale: "Miért bántanak engem? Ezt egyáltalán nem értem."

A Real Madrid sztárja nem érti, hogy mért fütyülik ki a szurkolók.


Gareth Bale értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Real Madrid labdarúgócsapatának szurkolói füttyel fogadják a pályára lépését, és meccs közben is hasonlóképpen juttatják kifejezésre vele szembeni elégedetlenségüket.

A spanyol királyi klub walesi válogatott szélsője a koronavírus-járvány miatti bajnoki kényszerszünetben egy televízióműsor vendégeként nyilatkozott, mondván, a fanatikusok ilyesfajta reakciója "a klub jellegzetessége".

Bale, akivel hosszú ideje elégedetlenek a drukkerek, mert tudásához és magas fizetéséhez képest huzamos ideje az elvártnál gyengébben teljesít, úgy fogalmazott, hogy minden mérkőzésen nagy nyomás alatt futballozik.

"Ha nem a legjobbadat nyújtod, reflektorfénybe kerülsz. Ha nem játszom elég jól, nyolcvanezer ember fütyül. Ez többször is megtörtént, ami nem hat jól az ember önbizalmára. Miért bántanak engem? Ezt egyáltalán nem értem" - idézte a szélsőt az AS című spanyol lap.

Bale szerint ha problémái vannak egy játékosnak, okkal várja el, hogy a rajongók támogassák, azzal sarkallják jobb teljesítményre.

"Esetemben azonban a fanatikusok az ellenkezőjét teszik. Csak bántanak, elveszik az önbizalmamat, és rosszabbul játszom, ami pedig még jobban felbőszíti őket. Ez a Real Madrid jellemzője. Más csapatoknál is megtörténik az ilyesmi, de a
Real ebben kiemelkedik"
- mondta.

Mindenesetre, ha folytatódik a bajnokság, akkor a csapatok zárt kapuk mögött játszanak, így a kifütyüléstől Bale-nek egyelőre nem kell tartania.

Kép: Alejandro/DeFodi Images via Getty Images

Videók