Fontos bejelentést tett a legendás spanyol kapus

Iker Casillas nem indul a Spanyol labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért.


Februári bejelentésével ellentétben Iker Casillas mégsem száll versenybe a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki posztjáért.

A világ- és Európa-bajnok kapus hétfőn a Twitter-oldalán közölte, az ország szociális, gazdasági és egészségügyi helyzete miatt gondolta meg magát.

"Az elnökválasztás most másodlagos lett, és ez most nem a megosztás ideje. Azt nem zárom ki ugyanakkor, hogy a következő szavazáson megméretem magam"
- jelentette ki a 38 éves futballista.

Az FC Porto játékosa lett volna a jelenlegi elnök Luis Rubiales egyik lehetséges kihívója. Az RFEF tisztújító közgyűlésére augusztusban kerül sor.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el.

Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images

Videók