"Ez tény..." - Xavi szerint csak egy dolog mentheti meg Flicket majd a Barca élén

A 44 éves vezetőedző utolsó mérkőzésén irányította a Barcelonát.


A második helyen végző és vezetőedzőjét, Xavit menesztő FC Barcelona a Sevilla otthonában aratott 2-1-es sikerrel zárta a spanyol labdarúgó La Liga 2023/24-es idényét, vasárnap este. A 44 éves szakvezető elköszönt a katalán csapattól, amellyel az előző szezonban bajnoki címet nyert. Az egykori Barca-játékos a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hangot adott szomorúságának, miszerint bántja őt a menesztése.

„Ez nem a felszabadultság érzése, mert folytatni akartam. Ez a klub döntése volt, megértem és elfogadom, de azt hittem, ennek még nincs vége. Nem az én dolgom elmondani a távozásom oká, ez az elnök úr feladata, neki kell beszélnie erről" - idézte Xavit a Diario AS.

 

A spanyol tréner a jövőről is szót ejtett, hiszen megkerülhetetlen kérdés volt, mit szól Hansi Flick kinevezéséhez.

"Az egyetlen dolog, ami megment itt téged az az, ha győzöl. Ez tény, nem számít, hogy külföldi vagy, vagy sem. Nyerni kell" - szögezte le Xavi, aki szerint könnyen veszélybe kerülhet majd a német edző állása, ha elmaradnak az eredmények. A hírek szerint egyébként 1+1 éves kontraktust köt majd a klub a korábban a Bayern Münchent és német válogatott irányító szakemberrel.

Videók