Emery a Villarealban?

A korábbi Arsenal-edző visszatérhet Spanyolországba.


Spanyol lapértesülések szerint Unai Emery előzetes megállapodást kötött korábban a Villarreallal a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő csapat vezetőedzői posztjának átvételéről.

A Marca és az As beszámolója szerint az előszerződést még a koronavírus-járvány miatt elrendelt leállást megelőzően írták alá, amikor a Villarreal hullámzó teljesítményt nyújtott, és a középmezőnyben állt.

Az újraindulás óta azonban a jelenlegi vezetőedző, Javier Calleja irányításával 11 mérkőzéséből hetet megnyert a csapat, és végül ötödik lett a La Ligában, ami Európa-liga-indulást ér. Emiatt kérdésessé vált, hogy Emery - aki korábban többek között az Almeríánál, a Valenciánál és a Sevillánál tevékenykedett otthon, majd a Paris Saint-Germain és az Arsenal csapatát vezette - valóban felváltja-e őt a következő idényben.

Calleja az Eibar elleni vasárnapi 4-0-s siker után úgy nyilatkozott, nem tudja mit tartogat számára a jövő, de neki tiszta a lelkiismerete, mert mindent elkövetett azért, hogy csapatából kihozza a legjobbat. Szerinte most a klubnak kell lépnie, neki érvénye szerződése van, amit vagy megerősítenek, vagy felbontanak a vezetők.

Borítókép:  Sam Bagnall - AMA/Getty Images


 

Videók