Elképesztő, de a Bayern BL-győzelme után a Barcelona fizethet

Az ok Coutinho szerződésében rejlik.


Philippe Coutinho 28 éves brazil labdarúgó 2018-ban került a Barcelona csapatához. 120 millió eurót fizetett érte a katalán klub a Liverpoolnak. 

52 mérkőzésen lépett pályára, ahol összesen 12 gólt szerzett, majd 2019-ben kölcsönadták a Bayern Münchennek. 

Azonban amikor a Barcelona megvásárolta a játékost, volt a szerződésében egy kitétel, amit vélhetőleg nem pontosan fogalmaztak meg.

Angol források úgy tudják, hogy bekerült a szerződésbe egy olyan rész, hogy a Barcelona 5 millió eurót köteles fizetni a Liverpoolnak ha Coutinho két szezonon belül megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Vélhetőleg a katalánok úgy gondolhatták, hogy nekik ez bőven megér ennyit, csak azzal nem számolhattak, hogy Coutinho egy másik csapattal nyeri meg a sorozatot.

Nem elég, hogy a történelmi 8-2-es vereséggel záródó mérkőzésen a csereként beálló brazil két gólt is szerzett ellenük, még annak a veszélye is fennáll, hogy fizetni lesznek kénytelen a sorozat végén.

Mindenesetre Coutinho a Barcelona olyan játékosa - kölcsönben a Bayern Münchennél - akinek még van esélye megnyerni idén a trófeát.

Sport365.hu - A Barcelona minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon

8-2-es Bayern München győzelemmel zárult a BL 3. negyeddöntője. Akciódúsan indult a Barcelona - Bayern München összecsapás. A katalánoknak már a 3. percben sikerült helyzetet kialakítaniuk, bár Neuer védeni tudott. Egy perccel később már a Bayern játékosai robogtak a kapu felé, Thomas Müller pedig első helyzetéből gólt szerzett.

Borítókép: Manu Fernandez/Pool via Getty Image
Forrás: 90min.com

 

 

 

Videók