Elismerte a Barca kapusa

Nem elégedett a helyzetével.


Az FC Barcelona elsőszámú hálóőre, Marc André ter Stegen újabb fantasztikus szezont produkál a csapatnál. Idén bebizonyította, hogy bátran számon tartható a legjobb kapusok között. Azonban ez sem elég ahhoz, hogy megkaparintsa az egyes számú mezt a német válogatottban. Joachim Löw továbbra is a veterán Manuel Neuerben hisz helyette, még akkor is, ha az elmúlt években elszenvedett sérülései miatt romlott a teljesítménye.
 
Ter Stegen elismerte „csalódott” volt, amikor Löw megmondta neki, hogy Neuer maradt a kapusa.
 
– Természetes, hogy azt reméled, játszhatsz. Az elvárásom, fejlődni tovább, hogy én lehessek Németország elsőszámú kapusa, – válaszolta Ter Stegen.
 
A Barca játékosa hét évvel fiatalabb Neuernál, aki most 33. Ter Stegen egy percet sem játszott a német válogatott csalódást keltő oroszországi vb-búcsúja alkalmával.
 
Bár korábban követett el hibákat nemzeti színekben, úgy érzi, ezt nem tarthatják fent ellene. 
 
– Azok a tapasztalatok erősebbé tettek. A kapus az utolsó ember, és ő is hibázhat. Vannak hibák, amiket szeretnék elfelejteni, vagy visszamenni az időben és megváltoztatni. Már jobban kezelem. A hibák megtörténnek, de tovább kell menni.
 
Ter Stegen 32 bajnokiból 14-en nem kapott gólt ebben a szezonban, összesen 44 hivatalos meccsen 20-szor őrizte tökéletesen hálóját.
 
Fotó forrása:  David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
 

 

Videók