Egyre valószínűbb, hogy távozik a Barca alapembere

Úgy tűnik, nem tartják a katalánok az ígéretük.


A Sport információi szerint Ivan Rakitic elhagyhatja a Camp Nout, ha a Barcelona nem hajlandó javítani jelenlegi szerződésén, ahogyan azt már tavaly nyáron is szerette volna a horvát.
 
Bár tavaly a vb után ígéretet kapott a középpályás, hogy most nyáron tárgyalnak majd a fizetésemelésről, a Sport azt állítja, a Barcelona sportigazgatója Pep Segura nem akar nagyobb szerződést ajánlani Rakiticnak. Jelenlegi kontraktusa 2021 júniusáig tart.
 
Amikor tavaly augusztusban előállt igényével Rakitic, a PSG-től is ajánlatot kapott, de úgy döntött marad jelenlegi csapatánál.
 
- Ivan az egyik legjobb. Tudja, hogyan játszunk, és elkötelezett a klub iránt, - mondta Ernesto Valverde egy sajtótájékoztatón augusztus 24-én. – Alapköve a csapatunknak, és remélem, marad.
 
Mindezek után úgy tűnt az ügy le van zárva. Egészen három héttel ezelőttig, amikor Rakitic szerepéről kérdezték Frenkie De Jong szerződtetését követően. Az edző akkor is a játékos fontosságát hangsúlyozta.
 
- Ivan nagyon fontos számunkra. Ezt bizonyítja, és bizonyította az elmúlt években. Nincs kérdés efelől - mondta.
 
Korábban Rakitic állította, hogy marad a Barcelonánál “egészen addig, amíg javítanak kicsit a szerződésén.” De ha erre nem hajlandó a csapat, az megpecsételheti a horvát sorsát a katalánoknál. A hírek szerint pedig több topcsapat is érdeklődik a vb ezüstérmes szerződtetése iránt.

 

Videók