Egy évtizede dolgozik ezen az üzleten Zidane

Van olyan álom, amit sosem lehet feladni.


Zinedine Zidane sohasem adja fel álmait. Ráadásul a Real Madrid edzője, most nagyon közel van ahhoz, hogy elérje az egyiket, melyet már 2009-ben kitűzött maga elé: Eden Hazard leigazolása. Már 10 éve, azóta, hogy visszatért a királyiakhoz még Florentino Perez tanácsadójaként, a francia próbálja meggyőzni a Real Madridpt arról, hogy szerződtesse a belgát. 
 
Hazard mindig és folyamatosan lenyűgözi Zidane-t, és azok között tartja számon, akik galaktikusok lehetnek.
 
– Bármikor Madridba hoznám csukott szemmel – mondta még 2009-ben, de csak egy évvel később ajánlotta hivatalosan is. Abban az időben a Lille 19 éves tehetsége volt. Akkor még kevesen gondolták volna, hogy 2012-ben a Chelsea-nél köt ki, miután kétszer elnyerte a francia bajnokság legjobbjának járó díjat. 
 
Tanácsadói, majd Ancelotti segédedzői állását maga mögött hagyva Zidane átvette a Castilla-t, később pedig az első csapatot Rafa Benítez kirúgása után. Azonban sosem feledkezett meg Hazard-ról. 
 
– Cristiano és Messi után Eden az, akit a legjobban kedvelek, – mondta. – Csodálatos látni őt játszani.
 
Tavalyi lemondását követően Zidane ismét krízishelyzetben kapott megbízatást Pereztől. De már sokkal keményebb kézzel jött vissza, és egyetlen nem tárgyalható követelése volt: Hazard megszerzése.
 
Hazard szerepe kulcsfontosságú az üzlet létrejöttében. Jövőre lejár a szerződése, és több lépést is tette a Real Madrid felé. 
 
– Csodálom a Madridot, – mondta 2017-ben. Majd a követ már kijelentette: – A Real Madrid érdekel, ezt mindenki tudja. Ha meg akarnak venni, tudják, mit kell tenniük.
 
– A jövőm? – nyilatkozta tavaly. – Tudjátok, melyik a kedvencem.
 
A játékos már tudatta a Chelsea-vel a döntését, és már csak a két klubbon áll, hogy meg tudnak-e egyezni. Ebben az évben, egy évtizeddel az első utalással Hazard felé, úgy tűnik, az álom valóra válik. Igaz, spanyol források szerint a Chelsea miatt megfeneklett az üzlet.
 
Fotó forrása: Fred Marvaux / Icon Sport via Getty Images

Videók