Casillas nyerte a madridi kapuspárbajt, López távozik

Spanyol sajtóértesülés szerint Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője eldöntötte: két jelenlegi kapusa közül Iker Casillasra számít a továbbiakban, így Diego López távozhat.


A két kapus helyzete már az elmúlt szezonokban is tarthatatlan volt, hiszen López védett a bajnokságban, Casillas a többi meccsen - nem annyira egészséges, ha a csapatnak nincs egy állandó, első számú hálőre. Amikor kiderül, melléjük érkezik még a vb-n remeklő Costa Rica-i kapus, Keylor Navas is, szinte biztos volt, hogy valamelyikük távozik.

Úgy tűnik, a belharc vesztese a 32 éves López lett, aki minden bizonnyal távozik is a klubtól, hiszen annál azért jobb kapus, mint sem hogy harmadik számú opció legyen a Real Madridnál. Spanyol értesülések szerint (melyekre a goal.com is alapozza cikkét) a következő idényben a BL-döntőn és a foci vb-n mutatott hibái ellenére is Casillas lesz az első számú választás a kapu előtt, ráadásul Ancelotti nem is tervezi olyan mértékben rotálni kapusait, mint a mögöttünk hagyott idényben.

Navas érkezését egyébként várhatóan hétfőn jelentik be, amikor a madridiak visszatérnek az amerikai túrájukról.

Videók