Camavinga: figyelmeztettek, hogy az első évem Madridban bonyolult lesz

A francia középpályás szeretne többet játszani, de türelmes.


Eduardo Camavinga interjút adott a Téléfootnak, amelyben elemezte az első szezonját a Real Madridban. Egy év, ami karrierje egyik legszebb időszaka lehet, ha nyernek a Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpool ellen.

„Nem feltétlenül van favoritja ennek a meccsnek. A Liverpool is jó lendületben van, ez egy különleges alkalom lesz, boldog vagyok, hogy látja a családom. Rajtunk fog múlni, hogy mindent beleadunk-e.”

A francia középpályás nagyon boldog a klubnál, de elismeri, hogy nagyon szeretne többet játszani.

„Nem szeretek nem játszani, éppen ezért boldog lennék, ha több lehetőséget kapnék. De ez majd jön magától. Jövőre is a Real Madridban leszek. Tudom, hogy ez a folyamat időbe telik. Ezt mondták elsőnek is, amikor megérkeztem a csapathoz. Figyelmeztettek, hogy az első évem itt bonyolult lesz. Türelmesen álltam a problémáim elé, és dolgoztam tovább. Remek meccseket játszottam, megnyertük a bajnokságot és a Szuperkupát. Összességében ez pozitív.”

Ezt követően beszélt honfitársáról, Karim Benzemáról, aki nagyban hozzátesz a Real Madrid sikereihez.

„Őrület vele lenni minden nap. Amit most csinál, az valami hihetetlen. Sokat segít nekünk. Őszintén szólva lenyűgöz.”

Az egyik dolog, ami a legjobban meglepte Camavingát, a Real Madrid játékosainak mentalitása volt. Ennek kapcsán hozta fel példaként a Szuperkupa-győzelmet követő ünneplést.

„Azt hittem, mindannyian ugrálni fogunk az örömtől. A pályán ünnepeltünk, de később az öltözőben mindenki lenyugodott. Ez a bajnok mentalitás, és ez az, ami új volt számomra.”

Borítókép és fotók: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók