Ez ám a botrány! Neymar édesapja beszólt a futballelnöknek

Neymar édesapja "nekiment" a spanyol futballelnöknek azután, hogy az arra utalt, a barcások rájátszhattak az esetre, amikor megdobták őket a múlt hétvégén a Valencia pályáján.


Mint ismert, megbüntették a Valencia labdarúgóklubot, amiért egy szurkolója ásványvizes palackot dobott a pályára az ünneplő Barcelona-játékosok közé a múlt szombati bajnokin, a Mestallában. A Spanyol Labdarúgóliga szerdán 1500 eurós bírsággal sújtotta a Valenciát, emellett a Mestalla bezárását helyezte kilátásba, amennyiben további hasonló atrocitásokra kerülne sor a közeljövőben a stadionban.

A közlemény ugyanakkor kritikát fogalmazott meg a Barca-futballisták viselkedésével szemben is. Egyrészt azt kifogásolja, hogy túl közel ünnepeltek a Valencia-szurkolókhoz, másrészt pedig azt, hogy túlreagálták az eseményeket. Hozzáteszik, a szurkoló tette ettől függetlenül magyarázhatatlan. Erről a spanyol futballelnök, Javier Tebas is beszélt a médiában.

Neymar édesapja a Cadena Cope rádió műsorában kelt fia védelmére. Úgy reagált Tebas nyilatkozatára, hogy szégyellnie kellene magát annak, aki ilyet mond, mert ha Tebas a helyszínen lett volna, akkor tudná, hogy ilyen ellenséges légkört ritkán tapasztalni stadionban.

Az incidens akkor történt, amikor a Barca labdarúgói Leo Messi 94. percbeli, győztes tizenegyesgólját ünnepelték a Mestallában. A behajított flaskával Neymart és Luis Suárezt találták fejbe, s mindketten rögtön a földre huppantak, amiben az ijedtség is közrejátszhatott. Szerencsére egyiküknek sem esett komolyabb baja. A csapatkapitány Messi ezután dühösen mutogatott a hazai drukkereknek, jelezve felháborodását.

Az ítélkezők egyben üdvözölték, hogy a Valencia illetékesei gyorsan kézre kerítették a tettest.

Videó:

Fejbedobták Neymart és Suárezt, feldühítették Messit - videó!

Megszólalt a szurkoló:

Neymar miatt repült a vizes palack! Provokálta a szurkolókat?

Videók