Benzema elmondta, miért "panenkázott" a Manchester City ellen

A Real Madrid támadója a BL elődöntő első meccsén mutatta meg ezt.


A Real Madrid támadója, Karim Benzema gyengébb formában teljesített abban az időszakban, amikor az Osasuna elleni bajnokin kétszer, majd az Elche elleni találkozón is büntetőt rontott, mielőtt a Manchester City elleni BL elődöntőben Panenka módjára betalált az angol csapatnak büntetőből.

Elmondható, hogy ezek azok a labdarúgók, akik soha nem kételkednek önmagukban, és a legfontosabb pillanatban is felvállalják a téthelyzettel járó felelősséget.

A Manchester City elleni BL elődöntő visszavágójának hosszabbításában, Karim Benzema büntetőből talált be, ami később eldöntötte a továbbjutást.

 

Azonban az első meccsen sem remegett meg, miután az előző bajnokin büntetőt rontott. Odaállt és „Panenka” módjára betalált Edersonnak. A francia támadó erről beszélt az RMC Sportnak.

 

 

„Egy ideje már próbálkoztam ezzel a mozdulattal és a megfelelő pillanatra vártam. Egy ilyen meccsen nagy a tét, de ezekben a helyzetekben ez elmúlik. Ez a fajta nyomás nagy lehetőséget is jelent nekem.
Csak az nem ront büntetőt, aki nem lő. Odamentem, letettem a labdát, már tudtam, hogy Panenka módjára lövöm a büntetőt. Az járt a fejemben, hogy megcsináljam.”
– nyilatkozta Benzema.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: Real-france.fr 

Videók