Az Atléticonál folytatja a BL-döntős alapembere

Komoly építkezésbe kezdtek a spanyol fővárosban.


Az Atlético Madrid megszerezte a Tottenham Hotspur angol válogatott labdarúgóját, Kieran Trippiert.
 
A spanyol klub szerdai közleménye nem tér ki a jobb oldali védő vételárára, de brit médiaértesülések szerint 20 millió fontot fizetett a londoni csapatnak.
 
"Ezzel az igazolással egy fantasztikus és tapasztalt játékossal erősödtünk" - olvasható madridiak közleményében, amely kiemelte Trippier sokoldalúságát arra utalva, hogy a védelem közepén, vagy akár a középpályán is bevethető.
 
A 28 éves játékos alapembere volt a tavalyi világbajnokságon negyedik angol együttesnek, a horvátok ellen 2-1-re elveszített elődöntőben szabadrúgásból még gólt is szerzett, míg az előző szezonban szintén meghatározó embere volt a Bajnokok Ligája-döntőig menetelő Tottenhamnek.
 
Az Atlético teljesen újjá szervezi a védelmét, ugyanis nyáron már Trippier a harmadik érkező futballista ebbe az egységbe a brazil Felipe és Renan Lodi után. A Matracosok azért erősítik a hátsó alakzatot, mert szerződésük lejártával elengedték a csapatkapitány Diego Godínt, továbbá Juanfrant és Filipe Luist, Lucas Hernandez pedig a német bajnoki címvédő Bayern Münchenhez távozott.
 
Fotó: Marc Atkins/Getty Images

Videók