Az alattomos Mascherano piros lapját vizsgálja a FIFA

Az ecuadori egészségügyi személyzet egyik munkatársát szándékosan megrúgó argentin Javier Mascherano keddi kiállításának körülményeit vizsgálja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).


 

A csapatkapitányt kisebb sérülését követően a második félidő 41. percében egy elektromos kisautó szállította le a quitói pálya gyepéről. Mascherano elmondása szerint ő, valamint a kocsit kísérő argentin csapatorvos többször szólt a pilótának, hogy lassítson, mert tartottak attól, hogy a futballista leesik. Mivel a sofőr nem reagált, ezért a játékos hátulról beletalpalt a vállába.


Ezután az oldalvonal mentén nagy lökdösődés kezdődött a két válogatott játékosai között, Mascherano pedig piros lapot kapott a paraguayi játékvezetőtől.
 
Az argentin középpályás az eset után elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért, hozzátéve: nincs mentség a cselekedetére.
 
A meccs 1-1-re végződött. A dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban az argentinok vezetnek, az ecuadoriak a harmadikok, és az első négy automatikusan indulhat a jövő évi brazíliai vb-n.

Videók