Araujót kiengedték a kórházból

Magabiztosan nyert a Barcelona, ám aggódtak védőjükért, aki egy összefejelést követően elájult.


A második helyen álló FC Barcelona magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a Celta Vigo ellen kedden késő este a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

A katalánoknál Pierre-Emerick Aubameyang két gólt szerzett. A második félidő közepén közel tíz percet állt a játék, miután a Barcelona védője, az uruguayi Ronald Araujo egy összefejelés után elájult. A hátvédet hosszú ideig ápolták, majd hordágyon levitték a pályáról, s agyrázkódás miatt kórházba szállították.

A Barcelona sztárja azóta ébren van a kórházban, a klub megerősítette, hogy agyrázkódást szenvedett Araujo, aki eszméleténél van.

„Nyugodtak lehetünk. Az orvosok elárulték, hogy eszméleténél van, és az éjszaka hátralevő részét kórházban tölti. Először nagyon megijedtünk” – mondta Xavi.

Ez nagy megkönnyebbülés lesz a Barca-szurkolók és Araujo családja számára az ijesztő jelenetek után. Araujo most vizsgálatokon esik át, mielőtt elhagyhatná a kórházat, és természetesen egy darabig távol kell maradnia a futballtól, hogy felépüljön teljesen, ami általában néhány nap.

La Liga, 36. forduló:
FC Barcelona-Celta Vigo 3-1 (2-0)

Frissítés: 

Elhagyhatta a kórházat a Barcelonát erősítő Ronald Araujo, aki kedden a Celta Vigo elleni futballbajnokin összefejelt csapattársával.Az orvosok agyrázkódást állapítottak meg, egyelőre nem tudni, hogy Araujo mikor állhat ismét edzésbe.

 

Forrás: MTI és football-espana.net
Borítókép és fotók: Eric Alonso/Getty Images

Videók