Amikor Ronaldo elhallgattatta a Camp Nou közönségét

Tíz éves lett a portugál egyik legikonikusabb gólja. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


Cristiano Ronaldo tíz évvel szerzett találatára még sokáig emlékezni fognak a rajongók.

A portugál klasszis sok emlékezetes gólt szerzett a Real Madridnál eltöltött kilenc éve alatt, az egyik legikonikusabb ezek közül azonban kétségtelenül, az melyet 2012. április 21-én szerzett a Camp Nouban.

Ez volt a Jose Mourinho vezette Real Madrid és Pep Guardiola irányította Barcelona legendás rivalizálásának csúcspontja. A klubfutball két legjobb csapata, valamint a korszak talán két legjobbja, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nézett egymással farkasszemet.

A 17. percben Sami Khedira szerezte meg a madridiak nyitógólját, majd 20 perccel a mérkőzés vége előtt Alexis Sanchez egyenlített. A nap végén azonban a Real Madrid és Cristiano Ronaldo nevethetett, a portugál ugyanis pályafutása egyik legemlékezetesebb gólját szerezte.

A gyönyörű találatnál talán csak az azt követő gólöröme hagyott mélyebb nyomokat a szurkolókban. Az ötszörös aranylabdás a találatát követően megállt és ünneplése közben csendre intette a Camp Nou közönségét.


Amint az a lelátóról készült felvételen is látható, Ronaldo ünneplése nem esett jól a hazai szurkolóknak, akik erre reagálva különféle szidalmakat kiabáltak a portugál válogatott játékosra.

 

Ez azonban egy cseppet sem zavarta Ronaldót, aki éppen akkor szerezte a szezon 42. bajnoki gólját. Találatával a Real Madrid óriási lépést tett afelé, hogy 2008 után újabb bajnoki címet szerezzen. Ráadásul ezen a mérkőzésen szakadt meg a Barcelona 55 meccs óta tartó hazai veretlenségi sorozata.

Mindössze hat nappal később pedig Guardiola bejelentette, hogy négy év után elhagyja a katalán klubot.

„Az ok egyszerű: négy év elég” – mondta újságíróknak.

Az már sosem fog kiderülni, hogy Gaurdiola távozásához hozzájárult-e a Realtól elszenvedett vereség, de még az is lehetséges, hogy volt köze hozzá.

A madridiak végül rekordot érő, 100 ponttal fejezték be a szezont, amivel elnyerték a bajnoki címet.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: twitter.com

Videók