Amikor Beckham Ronaldo lábára varázsolta a labdát – videó

Beckham alighanem minden idők egyik legszebb gólpasszát osztotta ki.


David Beckham ma ünnepli 47. születésnapját. Az angol válogatott egykori kedvence jó pár hihetetlen keresztlabdát osztott ki pályafutása során, van azonban egy, ami talán a legzseniálisabb mind közül.

A 2006-os spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján a Real Madrid azt a Zaragozát fogadta, amely az első meccsen meglepetésre 6-1-re legyőzte a Királyi Gárdát. Ennek okán alaposan bekezdetek és a 10. percben már 3-0-át mutatott az eredményjelző. Cicinho és Robinho után Ronaldo is betalált, azonban a brazil zseni góljánál csak a gólpassz volt szebb.

Ugyanis amikor Beckhamhez került a labda még semmi sem utalt arra, hogy pillanatokon belül ismét gólt ünnepelhet a hazai publikum. Az angol szupersztár úgy csavarta a kapu elé a labdát, hogy fel sem nézett előtte, ettől függetlenül annyira pontos lövés volt, mintha lézerrel vezérelték volna. Tökéletes passz volt Ronaldo számára, akinek csupán annyi dolga volt, hogy kinyújtsa a lábát az érkező labdára.

A Realnak ugyan nem jött össze a továbbjutás, mivel „csak” 4-0-ra tudtak nyerni, ettől függetlenül Beckham passza miatt örökre emlékezetes marad ez a meccs.

Ronaldo egyébként pár hete az Instagramon élő adásban beszélgetett korábbi csapattársaival, köztük David Beckhammel, akit az egekig magasztalt.

"Számomra te voltál minden idők egyik legjobbja. Oda tetted a labdát ahova csak akartad és anélkül, hogy rám néztél volna a labda tökéletesen érkezett elém. Köszönetet szeretnék mondani a rengeteg labdáért, amivel kiszolgáltál. Csodálatos voltál."


(Kép: Denis Doyle/Getty Images)

Íme, egy összeállítás Beckham pályafutásának legszebb passzaiból:

 Ön szerint melyik volt a labdarúgás történetének legemlékezetesebb gólpassza? Írja meg nekünk kommentben.

Kép: sportbible

Forrás: sportbible

Sport365.hu - Beckham kukázós videója még mindig zseniális

Igencsak megosztóra sikeredett minden idők egyik legemlékezetesebb sportos reklám videója, amelyben David Beckham a Pepsijét szürcsölgetve három labdát rúg bele három különböző kukába a tengerparton. Ha egy kicsit is szkeptikusak vagyunk, akkor felmerül bennünk a gyanú miszerint csupán kamuvideóról van szó, viszont 45. születésnapját éppen ma ünneplő sztár mindig is azt állította, hogy a 2011-es felvétel eredeti.

Sport365.hu - A szabadrúgás, amikor Beckham és Giggs egyszerre rúgta el a labdát - Videó

A Manchester United legendás edzőjének, Sir Alex Fergusonnak mindig akadt néhány trükk a tarsolyában, hiszen nehéz is lenne 13 bajnoki címet nyerni fortély nélkül. Azonban az valószínűleg csak a véletlen szüleménye volt, amikor David Beckham és Ryan Giggs egyszerre végeztek el egy szabadrúgást, amivel jókora meglepetést okoztak az ellenfél kapusának, és alighanem egymásnak is.

Videók