Agüero: szólni akartam az bírónak, de nem jöttek ki a szavak a számon

Az argentin szívszorító vallomást tett rosszullétének körülményeiről és betegségéről.


Sergio Agüero tavaly év végén szívproblémái miatt kényszerült szögre akasztani a stopplist. Az argentin akkor könnyek közt búcsúzott, azóta pedig nem beszélt részletesebben a betegségéről. Most egy mélyinterjúban mesélte el, mit élt át, és miért döntött úgy, nem kockáztat és befejezi.

A 33 éves Agüero a Barcelona csapatát erősítette, amikor az Alevés elleni mérkőzésen összeesett a pályán. A játékost azonnal kórházba szállították, majd hosszas kivizsgálás után az argentin orvosaival karöltve úgy döntött, befejezi pályafutását. Agüero a spanyol El Hormiguero című műsorban beszélt arról, mit élt át.

"Az előszezonban kezdtem rosszul érezni magam, furcsa tüneteim voltak, de azt hittem, hogy ez az edzések, a hőség miatt van"
- mondta Agüero.

„Aztán megsérültem, és egy hónapig nem játszottam, de még mindig kényelmetlenül éreztem magam. Ezután elkezdtem edzeni a csapattal, és az edzéseken eléggé nehézkesen vettem a legevőt, mígnem egy nap azt mondtam az orvosnak, hogy rosszul érzem magam, aztán elkezdtem szédülni, és szívritmuszavarom lett.”

"Az orvos megvizsgált, és mindent rendben talált, de a következő héten ez történt velem a stadionban.”

Agüero arról is beszélt, nagy küzdelmet folytatott azért, hogy felhívja a játékvezető figyelmét arra, rosszul van és állítsa meg a játékot.

"Kezdtem rosszul érezni magam, és kiabálni akartam a játékvezetőnek, hogy állítsa le a meccset, de nem tudtam kimondani a szavakat" – magyarázta.

„Ezután elkezdtem szédülni, ezért megfogtam az egyik védő kezét, és megkértem, hogy hagyja abba a játékot. Nagyon szédültem, és elkezdődött az aritmia.”

„Amikor abbamaradt, bevittek a kórházba, és három napig ott tartottak.”

A játékos arról is beszélt, az orvos azt mondta neki, óriási kockázatot vállal, ha nem hagyja abba a játékot.

"Az orvos azt mondta, hogy játszhatok, de ez megismétlődhet, és rosszabb is lehet" – jegyezte meg.

"Miután sokat gondolkodtam, azt mondtam, 33 éves vagyok, van egy fiam és előttem van az élet.”

A továbbiakban arra is kitért, sajnálja, hogy nem tudott többet tenni a Barcelonáért.

"Az egyetlen dolog, amit nem tudtam megtenni, az az, hogy a Barcelonában játszhattam. Mindent bele akartam adni a klubért, amely rossz helyzetben volt" - mondta Agüero.

"Már ez maradt, de a pályafutásomat azzal fejeztem be, hogy megszereztem az utolsó gólomat a Real Madrid ellen."

Borítókép: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Videók