Aggódhatnak a Valenciánál, hetekre kidőlt a holland válogatott kapus

Cillessen sérülten tért vissza a válogatottból.


Jasper Cillessen sérülten tért vissza a holland labdarúgó-válogatottól a Valencia csapatához, amely így nem számíthat rá a spanyol bajnokság hétvégi nyitányán.

A valenciai klub a honlapján csütörtökön közölte, hogy a kapus már a szerdai edzést sem tudta befejezni, mert a bal lábában fájdalmat érzett. Az orvosi vizsgálatok részleges izomszakadást állapítottak meg nála.

A Marca című spanyol sportnapilap szerint Cillessen három hétig lesz harcképtelen. Az újság hozzátette, a 31 éves kapus sérülése és kiesése - a helyettesítésén túl - plusz problémát jelent a Valenciának, amely az átigazolási időszakban szeretne megválni a játékostól. Az anyagi válságban lévő egyesület számára ugyanis túl nagy teher a kapus éves szinten 10 millió eurót meghaladó költsége.

null

PARTE MÉDICO | @JasperCillessen y @JasonReme23 https://t.co/wlkFrPSWiT¡Ánimo, chicos! @IMEDHospitales pic.twitter.com/yVB98difLU


Cillessen kezdőkapusként végigvédte a hollandok Nemzetek Ligája-találkozóit, múlt pénteken a lengyelek, illetve hétfőn az olaszok ellen.

A Valencia vasárnap a városi rivális Levante ellen kezdi meg szereplését a La Liga 2020/21-es idényében.

 

Kép: Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images

Videók