A világbajnok védő keményen beszólt Piquének

Az argentin legenda komoly kritikát fogalmazott meg a Barcelona hátvédjével szemben.


Az egykori argentin válogatott klasszis, Oscar Ruggeri nem kímélte a Barcelona kiválóságát, Gerard Piquét, akiről azt nyilatkozta, hogy cseppet sem minőségi játékos, és senki sem figyelt volna fel rá, ha nem a katalán sztárcsapatban játszana.

Az 58 éves legenda 1983 és 1994 között 77 alkalommal játszott az argentin válogatottban. Kulcsszerep jutott neki az 1986-os világbajnokságon, amikor a dél-amerikai együttes megnyerte a tornát, és akkor is, amikor négy évvel később elveszítették a döntőt az NSZK ellen.


(Kép: Martina Hellmann/picture alliance via Getty Images)

A héten az argentin Fox Sports készített interjút a Real Madridban is megfordult egykori védővel, aki nem fogta vissza magát amikor Gerard Piquéről kérdezték.

"A Piqué a kvalitásai alapján nem világklasszis védő, csupán egy jó játékos, mint én voltam, vagy mint sokan mások" - mondta Ruggeri. "Jóképű, egy énekesnővel van együtt, jó a szakálla, de ha a Valenciában játszott volna, most senki sem ismerné."


(Kép: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Ruggeri hozzátette, hogy Piqué válogatottbeli csapattársa, Sergio Ramos magasan a világ legjobb középhátvédje jelenleg. A Real Madrid, a River Plate és a Boca Juniors egykori védője azonban nem állt itt meg, és még egyet rúgott a 4-szeres BL-győztes spanyol védőbe, ugyanis azzal folytatta, hogy Piqué egy átlagos játékos.

null

Oscar Ruggeri: "Piqué is average. He's good defender, but not much else." pic.twitter.com/tA85FAbRdL


"Olyan, mint én voltam…átlagos" - folytatta. "Jó védő, de semmi több. Nincs rajta nyomás, kivéve a nagy csapatok ellen."

 

Ön szerint igaza van Ruggerinek? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: sportbible

Borítókép: sportbible

Videók