"A Tupac-fotó nem Mbappé ellen szólt, azért tettem fel, mert szeretem a Realt"

Benzemának nem volt hátsó szándéka a képpel.


Karim Benzema eloszlatta a Tupac-kép kapcsán keringő tévhiteket.

Kylian Mbappé a múlt héten sokkolta a világot, amikor hosszas huzavona után úgy döntött, marad a PSG-ben. A francia játékos 2025-ig hosszabbított jelenlegi klubjával, ahelyett, hogy szabadon igazolható játékosként a Real Madridhoz ment volna. A „Kitályi Gárda” számára a döntés komoly érvágást jelentett, mivel az elmúlt két átigazolási szezonban keményen dolgozott azon, hogy szerződtesse a játékost. A spanyol klubnak így most újabb célpontot kell keresnie. A PSG.nek ugyanakkor nagy lökést adhat a játékos maradása, amely óriási politikai jelentőséggel bír. A klub katari tulajdonosai ugyanis nagyon szeretnék, ha Mbappé a csapatuk játékosaként vezesse a Franciaországot az országukban zajló világbajnokságra.

A PSG színeiben 217 meccsen 171 gólt szerzett és 87 gólpasszt jegyző játékos döntése ugyanakkor sokakat felháborított. Karim Benzem az elsők közt volt, aki kritizálta Mbappé maradását. Közösségi oldalára egy Tupac Shakurról készült képet töltött fel, melyen a zenész mögött az a barátja látható felvont szemöldökkel, aki végül elárulta őt.„Igen, igen, láttam több Real Madrid-játékost posztolniEzek a dolgok ilyenek, nincs mit mondanom. Természetesen, amikor csatlakozom a francia válogatotthoz, el fogom magyarázni Karimnak, miért maradtam a PSG-nél, mivel jó a kapcsolatunk”
– magyarázta.

Benzema a hétvégi Bajnokok Liágja-döntő előtti sajtótájékoztatón válaszolt

„Elárult? Miért? Mindenkinek más dolgokra kell koncentrálnia” – mondta.„Mbappénak és a többi játékosnak nincs okuk arra, hogy engem hívjanak. Mindenki maga dönti el a jövőjét. Nyugodt vagyok itt, készülök a szombati meccsre. Meglepődtem? Meglepődtem, mint mindenki más. De ő egy párizsi játékos, és szombaton meccsünk lesz.”

„(A Tupac-fotó) nem Mbappé ellen szólt, azért tettem fel, mert szeretem a Real Madridot. Ez nem az árulás története, vagy ilyesmi. Másfél havonta teszek fel képeket Tupacról, aki a kedvencem. Ez nem egy fénykép üzenettel. Ha van üzenetem, megtalálom vele az illetőt. A Madrid a világ legjobb klubja, de ez nem üzenet volt. Szeretnék rámutatni, hogy ez az ismertető jelünk és meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját” – fejtette ki gondolatait a képpel kapcsolatban.

Borítókép: Twitter.com/Real Madrid C. F.

Videók