A spanyolok szerint megvan Ancelotti utódja a Real Madridnál

A tréner remekül szerepel jelenlegi csapatával, ráadásul kötődik is a királyi gárdához.


Carlo Ancelotti 2024 nyarán elhagyja a spanyol fővárost és átveszi a brazil válogatott vezetését, legalábbis a dél-amerikai ország futballszövetségének elnöke szerint. Helyére a Marca forrásai szerint a klub korábbi játékosa térhet vissza.

A lap úgy értesült, hogy az új edző Xabi Alonso lesz, aki jelenleg a Bayer Leverkusent irányítja, méghozzá kifejezetten sikeresen. Alonso a Real történetének egyik legkiválóbb középpályása, 246 mérkőzésen lépett pályára a madridi klub színeiben, mindent megnyert, amit csak lehetett.

Alonso 2014-ben távozott a Realtól. Akkor a Bayernhez igazolt, ahol három évet töltött. Azt követően befejezte játékos pályafutását, edzőnek állt a madridiak ificsapatánál, onnan vezetett az útja Leverkusenbe.

A szakembert 2026 nyaráig köti szerződés a gyógyszergyáriakhoz, Florentino Perezéknek tehát ki kellene vásárolnia a trénert a jelenlegi kontraktusából.

A Bayer Leverkusen öt lejátszott mérkőzés után osztozik a Bundesliga első helyén a Bayernnel, mindkét csapat 13 pontot gyűjtött eddig.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images

Videók