A spanyol sportbírósághoz fordul a Barcelona, Koeman eltiltása miatt

A katalánok edzőjét két mérkőzésre tiltották el.


Az FC Barcelona labdarúgóklub a spanyol sportbírósághoz (TAD) fordul Ronald Koeman vezetőedző két mérkőzésre szóló eltiltása miatt.

A spanyol szövetség (RFEF) egy héttel ezelőtt büntette meg a holland szakvezetőt, miután a múlt csütörtökön pótolt - és a Granadával szemben 2-1-re elveszített - bajnoki találkozó 63. percében kiállították, mert a bíró szerint megalázó hangnemben beszélt a negyedik játékvezetővel.

Az eltiltás miatt vasárnap a Valencia otthonában 3-2-re megnyert meccsen Koeman nem ülhetett le a katalánok kispadjára, és mivel az RFEF szerdán elutasította a klub fellebbezését, a listavezető Atlético Madrid elleni szombati rangadót is ki kell hagynia.

A holland edző pénteken kijelentette, az eltiltása mögött személyeskedés áll, nem adott okot a büntetésre, mert nem volt sértő, amit a negyedik játékvezetőnek mondott. Hozzátette, reményei szerint Mateu Lahoz szombati döntései helyesek lesznek, ezért a rangadó után nem kell megint a játékvezetőkről beszélnie.

Négy fordulóval az idény vége előtt az Atléticónak 76, a címvédő Real Madridnak és a Barcelonának 74-74 pontja van.

"Nem hiszem, hogy a szombati eredmény meghatározó lesz, mert utána még három meccs vár minden csapatra. Természetesen fontos lesz, de nem döntő" - nyilatkozta Koeman.

Borítókép: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Videók