A Real Madrid exelnöke érdekes titkot árult el Cristiano Ronaldóról

Már hamarabb megegyeztek a felek.


A Real Madrid volt elnöke, Ramón Calderón óriási követelést nyújtott be a szupersztár, Cristiano Ronaldo átigazolására vonatkozóan - feltárva, hogy a Los Blancos már egy évvel azelőtt megegyezhetett volna a játékossal a szerződéséről, mint ahogy elhagyta a Manchester United csapatát.

Cristiano álma megvalósult, amikor 2009-ben a Királyi Gárdába igazolt 80 millió fontért, amivel a világ legdrágább játékosává vált. Érthető módon a Manchester United nem szeretett volna megválni a portugál klasszistól, de nem volt más választásuk.

Calderón most a Mirrornak azt állította, Ronaldo az akkori United menedzser, Sir Alex Ferguson mellett már egy évvel korábban tudta, hogy elhagyja az Old Traffordot.

"Meghosszabbította a szerződését 2008-ban a Vörös Ördögökkel, de azzal a lendülettel el is kötelezte magát a Real Madriddal, majd egy évvel később csatlakozott is."

A Real Madrid vezetősége szerint állítólag 30 millió eurós "büntetést" vontak bele a megállapodásba abban az esetben, ha valamelyik fél megszegi a feltételeket.

"Ez azt jelentette, hogy ha nem szerződtetjük Cristianót, akkor 30 millió eurót kellett volna neki fizetnünk, és ugyanez fordítva is igaz."

A 35 éves labdarúgó kilenc trófeát gyűjtött be a Real Madridban töltött évei alatt, mindeközben a legjobb gólvágóvá vált, mielőtt végül 2018-ban csatlakozott volna a Juventus csapatához.

Forrás: 90min.in
Borítókép: Elisa Estrada/Real Madrid via Getty Images

Videók