A madridi sztárkapusnak lövése sincs, hol folytatja

Thibaut Courtois napjaink egyik legnagyszerűbb kapusának számít, azonban továbbra is nagy kérdés, hogy hol fogja folytatni karrierjét.


A 22 esztendős belga válogatott kapusnak ez a harmadik kölcsönidénye az Atlético Madridnál, amelynél egészen remekül véd, nem meglepő tehát, hogy olyan klubok is szemet vetettek rá, mint az FC Barcelona és a Real Madrid, legalábbis a hírek szerint. Anyaklubja a Chelsea, amely Petr Cech személyében már rendelkezik egy világklasszis hálóőrrel.

„Nagyszerű érzés spanyol bajnoknak lenni – idézi a Guardian Courtois-t. – Nem vagyok biztos azt illetően, hogy mi legyen a következő szezonban. Jön majd a BL-döntő, aztán a világbajnokság, szóval ez nem annak az ideje, hogy a jövőmre gondoljak. Két év hátravan még a Chelsea-s szerződésemből, és majd meglátjuk, mi lesz.”

„Akárhova is megyek, védeni fogok. Ebben a korban az a legfontosabb, hogy védjek
– mondta Courtois. – Majd kiderül, mi lesz. Petr Cech a világ egyik legjobb kapusa, megnyerte az Aranykesztyűt a Premier League-ben, és nagyon tisztelem őt. Meglátjuk, hogyan dönt a Chelsea, s hogy mit tervez. Ti is tudni fogtok majd a döntésről.”

Videók