A labdarúgók sem tudják előre megjósolni a sorsukat

Alakulhatott volna másképp is Simeone és Zidane pályafutása.


Senki sem tudja ma már elképzelni Diego Semone-t a Real Madridban, vagy Zinedine Zidane-t a Barcelonában, pedig néhány évvel ezelőtt egyáltalán nem lett volna ez nagy meglepetés.

Az újság archívuma bebizonyítja, hogy sorsuk akár lehetett volna ellentétes is azzal, ami végül lett. Nézzünk is pár ilyen példát.

Amikor Rafael Márquez habfehér mezzel pózolt

Rafa Márquez a Barcelona történelmének egyik legjobb védője. 2003-ban szerződtette a Barca, majd 2010-ben miután mindent megnyert, távozott a klubtól. A mexikói játékos sorsa azonban alakulhatott volna másképp is. 2001-ben a Marca-nak adott interjújában azt boncolgatta, hogy egyszer a Királyi Gárda játékosa lesz, és még egy kép erejéig pózolt is egy Real Madrid mezzel. "Az az igazság, hogy ha a jövőbe nézek, akkor a Real Madrid mezében tudom magam elképzelni" - jegyezte meg Márquez.

Mikor Daniel Güiza megszegte a szavát

Dani Güiza Cádizba való szerződése sok vitát váltott ki. Évekkel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy soha nem viselné a Cádiz mezét. Ezekre a szavakra a szurkolók emlékeztek is a játékos bemutatásakor, amit egy füttyszóval jeleztek is. Güiza bocsánatot kért a rajongóktól. "Sajnálom, sok ostobaságot mondtam akkoriban."

Diego Simeone csak a Real Madrid kedvéért váltott volna

Simeone többször is kijlentette már, hogy soha nem fogja edzőként irányítani a Real Madrid csapatát, viszont játékosként nem mindig gondolkodott így. Míg a Sevilla játékosa volt, felerősödtek a pletykák, miszerint egyre közelebb került ahhoz, hogy csatlakozzon a Királyi Gárdához. Ennek kapcsán hangzott el tőle pár felejthetetlen mondat. "Profi vagyok, ha nincs szüksége a Real Madridnak rám, akkor maradok. De megmondom nektek, hogy ha elhagyom a Sevillát, akkor azt csak is a Real Madrid kedvéért teszem meg. Nincs más csapat, ahova mennék."

Zidane és a Barcelona

Zinedine Zidane a Real Madrid bálványa. Amit játékosként és edzőként is tett a klubért az példaértékű. Mielőtt viszont csatlakozott volna a Királyi Gárdához, Zidane kapcsolata nem tűnt rossznak a Barcelonával. Ezt egy Don Balón-nak adott interjúban ki is fejtette. "Spanyolországban két olyan csapat van, amelyben minden futballista játszani szeretne: Barcelona és a Real Madrid. A feleségem házában mindig sokat beszélek a Barcáról, amikor kissrác voltam két csapatért voltam oda: a Juventus és a Barca volt ez a kettő. Most a Juventusban játszom, talán a jövőben pályára lépek a Camp Nou-ban is" - mondta akkoriban a francia legenda.

Modric már Barca mezzel pózolt

Amikor Luka Modric a Dinamo Zagreb játékos volt 2008-ban, egy cikkben összehasonlították őt a Barca legendájával, Johan Cruyffal. Ezt követően a Mundo Deportivo készített vele egy interjút, ahol egy Barcelona mezzel pózolt, és olyan mondatokat ejtett ki a száján, amit valószínű a katalánok soha nem felejtenek el neki. "Nem tagadom, a barátnőmmel egy felejthetetlen hétvégét töltöttünk Barcelonában, és együtt mentünk a rajongókkal sállal a nyakunkban. Ha a Barcában fogok játszani egyszer, akkor a 300-as számot szeretném viselni."

Forrás: marca.com

Videók