A La Liga manipulálta a szabályait, hogy megakadályozza Gavi regisztrálását

Komoly vádak.


Azzal vádolják a La Ligát, hogy direkt változtatta meg a szabályait novemberben, annak érdekében, hogy megakadályozza a Barcelona és a Gavi közti üzlet létrejöttét.

Több hónapig tartó próbálkozás után január utolsó napján a Barcelonának sikerült regisztrálnia Gavit, azt követően, hogy megnyerte az üggyel kapcsolatban folyó pert. 

Az ítélet ellenére a La Liga eltökélt szándéka, hogy megküzdjön a Barcelonával az ügyben. Javier Tebas elnök bejelentette, hogy fellebbezni fognak a bíróság döntése ellen. A liga valószínűleg arra a szabályait felhasználva fog érvelni amellett, hogy Gavi nem regisztrálható.


Ezzel kapcsolatban azonban egy komoly váddal illetik a ligát. A Twitter egyik felhasználója ugyanis közzétett egy képet, amin a La Liga korábbi és jelenlegi szabályait. Ezen jól látszik, hogy a november előtti szabályban még az szerepelt, hogy amennyiben játékos még a téli átigazolási időszak előtt aláír, lehetővé teszik a szerződés megújítását. Ősz közepén ezt a kitételt az egész szezonra módosította a liga.

A változtatást figyelembe véve könnyen elképzelhető, hogy valóban így próbálták megakadályozni Gavi regisztrációját.

 

Borítókép: Oscar J. Barroso / AFP7 a Getty Images

Videók