A Chelsea csak elhúzza a mézesmadzagot a Barca orra előtt?

Az angolok elsődleges célja, hogy időt nyerjenek.


 Joan Laporta legutóbbi nyilatkozatában kifejtette, a támadósoruk elkészült, így a védelem megerősítése élvez prioritást jelenleg, számolt be a sport.es.

A katalánok elnöke két olyan játékosra utalhatott, akiket Xavi régóta figyel: Marcos Alonso és Cesar Azpilicueta.

A klub a két játékos leigazolását teljesen külön ügyként kezeli, teljesen más stratégiával és időzítéssel vágnak neki. Elsőként Azpilicueta szerződtetése van terítéken, a hírek szerint.

A játékos gyakorlatilag a védelem bármely posztján képes kiemelkedőt nyújtani, ilyen komplex játékost pedig nagyon nehéz találni. Habár a Chelseatől korábban a játékos és a klub is ígéretet kapott, hogy segítik a távozását, nem egyszerű a pótlása.

A kékek most egy jól bevált taktikát alkalmaznak, ez azonban könnyen eredményezheti a törékeny megállapodás végét is. Az a Chelsea terve, hogy kezdésként egy a vártnál jóval nagyobb árat mondanak a játékosért, ezzel időt nyerve, ugyanis az ellenajánlatok ütköztetése ezesetben sok – jóeséllyel – felesleges kört okoz majd.

A Chelsea célja, hogy, amíg ez az ügy húzódik, nyélbe üssék Presnel Kimpembe vagy Jules Koundé leigazolását, utóbbira egyébként a Barcának is fáj a foga.

Fotó: Ethan Miller/Getty Images

 

Videók