A Bilbao ellen a triplázás is tét a Barcelona számára

A spanyol bajnok és triplázásra készülő FC Barcelona az Athletic Bilbao legyőzésével szerezheti meg idénybeli második trófeáját a labdarúgó Király Kupa szombati döntőjében, egy héttel a Juventus elleni Bajnokok Ligája-finálét megelőzően.


 
A trófeát eddig rekordot jelentő 26 alkalommal elhódító katalán együttes ráadásul saját közönsége előtt, a Nou Campban nyerheti meg a sorozat mostani kiírását, s tovább haladhat azon az úton, amelynek végén megismételheti a 2008-2009-es szezonban végrehajtott triplázást, azaz a Primera División, a nemzeti kupa, s a BL megnyerését.
 
A Bilbao 23 kupadiadallal második az örökranglistán a Barca mögött, s bár a szakértők többsége nem a baszk csapatot tartja a finálé esélyesének, az együttes a bajnokságban idén többször bizonyította, hogy komolyan kell számolni vele. Az Athletic márciusban hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Real Madridot, múlt hétvégén pedig 4-0-ra kiütötte a Villarrealt, így bebiztosította hetedik helyét, s ezzel indulási jogot szerzett az Európa Liga következő szezonjára.
 
A Bilbao az elmúlt hét évet tekintve harmadszor játszik kupadöntőt, 2009-ben és 2012-ben ugyancsak a Barcelonával csapott össze, s mindkét alkalommal veszített. Mostani sikeressége elsősorban azon múlik, hogy képes lesz-e megállítani a katalánok kirobbanó formában futballozó argentin-brazil-uruguayi támadótrióját, Lionel Messit, Neymart és Luis Suárezt.
 
A mérkőzés 21.30 órakor kezdődik.

Videók