A Barcelona újabb játékosoktól szeretne megválni télen

Tovább enyhítenének a fizetések okozta terheken a katalánok.


 Jelentős átalakításon van túl a Barcelona. A nyáron több létszámfeletti játékosuk is távozott, illetve igazán impozáns érkezők is voltak a csapatnál.

A SPORT értesülései szerint azonban a klubnál nem tekintik a csapatot késznek, további játékoseladásokkal terveznek januárban, ugyanis a bértömeg még mindig nagyobb az optimálisnál.

A katalán lap szerint a Barca szeretne megválni Gerard Piquétől, Jordi Albától, Frenkie De Jongtól és Memphis Depaytól.

Piqué és Alba alapemberei voltak a Barca sikerkorszakának, elképzelhetetlennek tűnt, hogy távozzanak. Eljárt azonban felettük az idő, mindketten nélkülözhetővé váltak, Piqué esetében pedig a magánéleti botrányai is elősegíthetik a távozását.

De Jong és Depay távozása végig téma volt a nyár folyamán is, ez pedig úgy látszik, tovább folytatódik majd a télen is.

De Jong még mindig jelentős érték a katalánoknak, a csapatban azonban hemzsegnek a jobbnál jobb középpályások, így értékesítése logikus lépésnek tűnik.

Depay érkezése óta nem tudott meghatározóvá válni Barcelonában, és habár ő számít Lewandowski elsődleges helyettesének, eddig nem sok lehetőséget kapott. Távozása minden bizonnyal magával hordozná azt is, hogy a katalánoknak szerződtetnie kell valakit a helyére, vagy például Ansu Fatit képzik majd át középcsatárrá.

Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók