A Barcelona tagadja a Laporta ellen felhozott vádakat

Hivatalos közleményben cáfolták a híreket.


Sajtóhírek szerint újabb kétes ügyletbe került a Barcelona, a klub azonban tagadja a vádakat.

A Gerard Pique és Luis Rubiales közti beszélgetéseket kiszivárogtató El Confidencial azt állítja, bizonyítékaik vannak arról, hogy a Barcelona megszegte a klubszabályokat, amikor a török Limak cégnek ítélte oda a Camp Nou felújítását.

A cikk szerint Joan Laporta és igazgatótanácsa több hibát is elkövetett az ajánlattételi eljárás során, és megszegte a klub alapszabályában meghatározottakat is. Az írás kifejti, hogy a végső befutó Limak még az ajánlattételi kritériumoknak sem felelt meg. Hozzáteszi, az ügy akár azt is eredményezheti, hogy a Barcelona elveszti az építési engedélyét.

A klub a hírek megjelenése után azonnal reagált a vádakra. A katalánok egy hivatalos közleményben tagadták mind az öt vádpontot. Kifejtették, hogy az állítások csak a 2017-es alapszabály tekintetében állnák meg a helyüket, azt azonban 2022-ben frissítették. A közlemény kitér arra, hogy az építési engedélyüket nem veszélyeztették, és a munkavégzéshez szükséges vállalkozás kiválasztásának folyamata teljesen független volt egymástól.

Borítókép: Gongora/NurPhoto a Getty Images

Videók