A Barcelona nem utazik a Szuperkupáért a "világ végére"

Az FC Barcelona nem szeretne a kínai fővárosban játszani a jövő évi spanyol labdarúgó Szuperkupáért. A hírek szerint a Real Madrid sem.


A katalán futballklub kedden szóvivője útján foglalt állást egy esetleges pekingi rendezéssel szemben, noha a spanyol sportági szövetség (RFEF) előzetes megállapodást kötött a kínai szervezőkkel a spanyol bajnok és a Király Kupa-győztes közötti összecsapás majdani helyszínéről, amely a tervek szerint a 2008-as olimpiára épített Madárfészek stadion lenne.   

Bár hivatalos adatok nincsenek, az ibériai ország sajtója úgy tudja, hogy a RFEF nemcsak a következő esztendőben, hanem hét évre szólóan "helyezné ki" Pekingbe a Szuperkupa-mérkőzést, amelyet többnyire Barcelona-Real Madrid szereposztásban játszanak, ennél fogva értékesíteni is jobb feltételek mellett lehet. A spanyol média szerint a megállapodás megvalósulása esetén 40 millió euróhoz jutna a labdarúgó-szövetség.   

Toni Freixa Barca-szóvivő ugyanakkor leszögezte, hogy a katalán klub számára ez nem pusztán anyagi kérdés: "Megértjük, hogy a szövetség egy ilyen attraktív piacon akar jó üzletet csinálni, mi azonban nem kívánunk a Szuperkupáért klubtagjainktól távol pályára lépni" - mondta. A hírek szerint a Real Madrid sem pártolja a pekingi meccs ötletét.

Videók