A Barcelona elnöke: ez egy olyan döntés volt, amelyet nem akartam meghozni

A Barcelona elnöke igyekszik mindenkit megnyugtatni, tudja, mit csinál.


A Barcelonát és Joan Laportát súlyos kritika érte ezen a nyáron, miszerint szórják a pénzt a játékosokra, miközben nincsenek tekintettel arra, hogy jelenleg hatalmas adósságuk van.

A nyár eleje óta a Barcelona 667 millió eurót gyűjtött be televíziós jogok és vagyonrészek eladásával. Ez azonban még mindig nem elég ahhoz, hogy regisztrálják az összes új aláírásukat. A New York Timesnak nyilatkozva Laporta megvédte tetteit. Azonban elismerte, hogy nem szívesen adta el a Barca Studios egy részét.

„Őszintén szólva ez egy olyan döntés volt, amelyet nem akartam meghozni. Nem vagyok szerencsejátékos, kiszámított kockázatot vállalok. A győzelem a követelmény. Az én időm alatt nagyon magasra emeltük az elvárásokat, és sikereket értünk el. A Barca szurkolóinak szerte a világon szükségük van a sikerre.”

A Barcelona egyértelműen kockáztatott, de Laporta úgy érzi, nincs akkora rizikó ebben, mintha nem léptek volna semmit. A klub szeretne újra sikeres lenni, de ehhez radikális döntésekre volt szükség, azt meg csak az idő fogja eldönteni, megérte-e.

Borítókép és fotók: Eric Espada/Getty Images

Videók