A Barcelona csapatkapitányai nem vállalnak további fizetéscsökkentést

Helyet akarnak csinálni a fizetési sapkában.


A klub a közelmúltban találkozott Sergio Busquets, Gerard Piqué és Jordi Alba képviselőivel, hogy újabb fizetéscsökkentésre kérjék meg őket, ezzel helyet csinálva a bértáblán.

A LaLiga világossá tette a Barcelona számára, hogy az, hogy Piqué újabb fizetéscsökkentést kap, nem segít abban, hogy helyet csináljanak a fizetési sapkában és új játékosokat regisztráljanak. A két fél az elmúlt napokban találkozott, hogy megpróbáljanak kölcsönösen kielégítő megoldást találni, de ez nem sikerült. Pique már több fizetéscsökkentést is elfogadott az elmúlt időben.

Az elmúlt két évben Piqué valamivel több mint 30 millió euróról halasztott el. Kezdődött minden még az előző vezetőség irányítása alatt, majd tavaly nyáron is, amikor megegyezett a jelenlegi sportigazgatóval, Mateu Alemanyval. Tavaly nyáron nem csak a fizetésének egy nagyon fontos részét halasztotta el ismét, az ezzel járó kockázattal együtt, hanem egy valamivel több mint 15 millió eurós fizetéscsökkentést is elfogadott az erre és a következő szezonra garantált fizetéséből.

A LaLiga szabályai nem teszik lehetővé, hogy a játékos által lemondott pénzt beszámítsák a fizetési sapkába. Ez csak akkor történhet meg, ha az összeg nagyobb, mint amiről korábban lemondott. Ez a helyzet nem csak Piquét érinti, hanem Busquetset és Jordi Albát is, akik korábban ugyanezt tették.

Busquets esetében június 30-án jár le a szerződése, így még bonyolultabb a helyzet. A kapitányok legutóbbi fizetéscsökkentésének hála tudták leigazolni egy évvel ezelőtt Memphis Depayt és Eric Garciát. Ha a Barcelona azt szeretné, hogy legyen hely az új igazolások regisztrálására, akkor olyan játékosok távozását kell kikényszerítenie, mint Memphis, Martin Braithwaite vagy Sergino Dest, illetve olyanok fizetésének csökkentését, mint Marc-Andre Ter Stegen vagy Miralem Pjanic.

Borítókép és fotók: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók