A 113 éves Real Madrid legjobb tizenegye

Ma 113 éves a Real Madrid. A Goal összeállította a klub eddigi történelmének legjobb csapatát.


A kapuban, nem nagy meglepetésre, Iker Casillas áll, akinek óriási érdemei voltak és vannak a Real sikereiben, közöttük a három Bajnokok Ligája győzelemben is. Casillas egy élő legenda Madridban, még akkor is, ha az utóbbi időben nehézségei adódtak a szurkolókkal.

A védelemben találjuk Chendót, akiben minden megtalálható, amit a Real Madrid reprezentál. A Real győztes mentalitása az első pályára lépésétől a 497. alkalomig Chendo vérében volt. A visszavonulása is stílusosra sikeredett - megnyerte a spanyol bajnokságot hetedszer is a Real Madriddal az 1997/98-as szezonban.

A mai Real Madrid egyik vezére Sergio Ramos, aki a Sevillától való érkezése óta világklasszis teljesítményt nyújt a védelemben. Egy igazi példakép, aki méltó utódja Iker Casillasnak a csapatkapitányi rangsorban.

A védelem oszlopa a jelenlegi másodedző, Fernando Hierro. A spanyol védő briliánsan tudott helyezkedni, nagyszerűen látott a pályán, és a passzai is nagyon pontosak voltak. A 14 éves madridi karrierje során három Bajnokok Ligáját nyert, 127 gólt szerzett, és a csapat vezére volt.

A Real Madrid védelméből nem hiányozhat a brazil Roberto Carlos sem. A klub történelmének egyik legnagyobb ikonja 527 alkalommal lépett pályára a Real Madrid mezében, négy bajnokságot és három Bajnokok Ligáját nyert, valamint nagy érdemei voltak, hogy Brazília megnyerte a 2002-es világbajnokságot.

A középpályán a sokoldalú Pirri kapott helyet, aki hihetetlen, tíz alkalommal nyerte meg a bajnokságot a Real Madriddal, és a középpálya bármely részén klasszis teljesítményre volt képes. Tagja volt annak a Real Madridnak, amiben csak spanyol játékosok játszottak, és 1966-ban meg is nyerte a BEK-et a csapattal.

Zinedine Zidane sem hiányozhat a csapatból. A francia játékos egy elegáns klasszis volt, egy varázsló a labdával, aki akármilyen védelmen áttáncolt. Zidane a karrierje utolsó öt évét töltötte Madridban, és mindenki emlékszik a hihetetlen góljára 2002-es BL-döntőben, amivel a Real legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát.

A Real Madrid sosem szenvedett hiányt a támadókban. A Real talán legnagyobb legendája Alfrédo Di Stefano, akinek a klubhoz érkezése egy igazi felfrissülést hozott az 1950-es években, és az ő vezetésével nyerte meg a csapat a történelme első öt európai trófeáját. Talán a futballtörténelem legkomplettebb játékosa, aki fantasztikus párost alkotott Puskás Ferenccel.

Senki sem versenyezhet Gento önéletrajzával, aki, rekordot jelentő, hat alkalommal nyerte meg a BEK-et, és emellett a Real Madrid egyik legjobb játékosa is volt. Gyorsaság és dinamika jellemezte, szélvész gyorsan száguldozott a szélen, aminek köszönhetően 89 találkozón 30 gólig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban.

A mai Real Madrid legnagyobb csillaga egyértelműen a háromszoros aranylabdás, Cristiano Ronaldo. A portugál a hátára vette a csapatot, ahogyan Di Stéfano a maga idejében. Szinte minden rekordot megdöntött Madridban, ahol eddig 259 mérkőzésen 272 gólt szerzett, és ki tudja, hol van még a vége.

A csapatot egy élő legendával kezdtük, és talán a legnagyobb élő legendával zárjuk, aki nem más, mint Raúl. A madridi ikon 18 évet töltött el a Santiago Bernabéuban, ahol három BL-győzelemig jutott. Az egyik legveszélyesebb, és leggólérzékenyebb támadója volt a Real Madridnak.

A kispadon is a legjobbak ülnek: Paco Buyo állt a kapuban, amikor a Real dominált a bajnokságban a '80-as évek második felében. Santamaría volt a védelem ura, amikor sorozatban ötször nyerte meg a Real a BEK-et, ezek közül kettőnél ott volt Puskás Ferenc is, akinek bámulatos játéka előtt hevert a világ. Redondo volt a Real középpályájának mestere, a Hetedik és a Nyolcadik megnyerésekor. Hugo Sánchez pedig öt alkalommal nyerte meg a gólkirályi címet a spanyol bajnokságban.

Videók