Guti: „Ez a Real Madrid sokkal jobb, mint a Galaktikusok!”

Megkérdőjelezhető véleményt fogalmazott meg a legenda.


 A Real Madridnak sok dicső korszaka volt, de a 20 évvel ezelőttire még mindig nagyon élénken emlékszünk. A "galaktikusok" Real Madridja az akkori legjobb játékosok olvasztótégelyének számított.

Ezt a korszakot a csapat akkori játékosa, José María Gutiérrez Hernández 'Guti' az El Chiringuitón idézte fel, és összehasonlította azzal a csapattal, amelyet ma Carlo Ancelotti irányít.

"Semmi különös nincs abban, ami a Kylian Mbappét övezi. A sztárok ilyenek... És ez a lényege az egésznek, talán szükséged van erre a személyiségre ahhoz, hogy sztár legyél" - érvelt az ex-futballista a jelenlévőknek.

Ezen a ponton megkérdezték tőle, hogy volt-e ilyen érzése magával kapcsolatban a saját időszakában:

"Nem, tudtam, hogy mi a helyzetem Madridban. Próbáltam a legjobbamat nyújtani, tudtam, hogy hozzá tudok tenni a játékunkhoz. Amikor Makelele mellett játszottam a középpályán, tudtam, hogy passzokat kell adjak vagy Figónak, Zidane-nak, vagy Ronaldónak, mert tudtam, hogy ők megoldanak mindent"

"Miért volt olyan sok szó Makelele-ről, és amikor elment, azt mondtuk: a Real Madrid egyik pillére távozott? Mert Makelele tökéletesen tudta, hogy mit kell tennie" - zárta le.

Ekkor azonban közbevágott a kérdező, és rátért arra, hogy van-e létjogosultsága annak, hogy a jelenlegi keretet a galaktikusokhoz hasonlítsuk.

"Sokkal jobb csapat, mint a galaktikusok! Ha a játékosállományt nézzük, ez egy sokkal erősebb keret, mint anno a galaktikusok voltak!” – hökkentett meg mindenkit a spanyol.

Fotó: Getty Images

Videók