A Real Madridtól majdnem kétszer annyi gólt vett el a VAR, mint bárki mástól

Ez a statisztika valószínűleg tovább növeli a kritikáikat a rendszerrel szemben.


A Real Madrid vasárnap majdnem pontot veszített a Sevilla ellen, hiszen Carlo Ancelotti csapata csak a 81-dik percben szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját a Santiago Bernabeuban, amivel bebiztosította, és megőrizte hatpontos előnyét a Gironával szemben a La Liga tabellájának az élén.

A Real Madrid már korábban vezethetett volna, amikor Lucas Vazquez talált a hálóba, de a gólt a VAR érvénytelenítette, mert Nacho Fernandez szabálytalanságot követett el Youssef En-Nesyri ellen.

Ahogy arról a Diario AS beszámolt, a Video Assistant Referee rendszer 2018-as bevezetése óta ez a 27-dik alkalom, hogy a Real Madrid gólját érvénytelenítették a La Ligában.

Ez majdnem a duplája a második helyezett Sevilla (16) és a soron következő Atletico Madrid (14) számánál. A Barcelonától csak érdekességképpen 11 gólt vett el a videóbíró.

A Real Madrid nem hisz abban, hogy a VAR-t megfelelően használják a játékvezetők és ezek a számok nem valószínű, hogy megváltoztatják ezen álláspontjukat a kérdésben.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezek a döntések mind helytelenek voltak, csak azt, hogy a Real Madrid talán többször volt szerencsétlenebb, amikor az apróságokról volt szó.

Borítókép: Getty Images

Videók