Van Nistelrooy: a Real Madrid elhagyása pályafutásom legnagyobb hibája volt

Nem küzdött meg a helyéért Benzema, Kaká és Ronaldo érkezése után.


Van Nistelrooy bevallotta, hogy bár több mint elégedett a profi karrierjével, mégis van egy tüske az oldalában. Úgy véli, hibát követett el, amikor 2010-ben elhagyta a Real Madridot.

Ruud Van Nistelrooy Európa egyik legjobb csatáraként vonul be a futballtörténelembe, aki hihetetlen góllövő képességével a Manchester Unitednél és a Real Madridnál is nevet szerzett magának. A csatár 2006 nyarán érkezett a spanyol fővárosba, a Ramon Calderón által irányított csapathoz. A holland első szezonjában a La Liga góllövőlistájának élére állt, és a Real Madridot bajnoki címhez segítette. Összesen két bajnoki címet és két európai Szuperkupát nyert fehér mezben.

A jelenleg a PSV Eindhoven edzőjeként dolgozó ehykori gólváó az Overlapnak adott interjút, amelyben így reflektál a Madridban töltött éveire.

„Pellegrini volt az edzőnk, és leigazolták Karim Benzemát, Kakát és Ronaldót. Nekem nem volt helyem. Elfogadtam, azért is, mert 33 éves voltam. Ott akartam lenni a 2010-es világbajnokságon, ezért döntöttem úgy, hogy Hamburgba megyek. Túl gyorsan hoztam meg ezt a döntést. Ha visszatekintek, nem kellett volna elhagynom a Real Madridot, ez volt pályafutásom legnagyobb hibája. Ráadásul a családom számára sem volt megfelelő az idő a távozásra.”

A korábbi madridi csatár kitért a Messi és Cristiano közötti összehasonlításra is: „Mindig azt mondom, hogy Ronaldo jobb, mert vele játszottam.” Beszélt a Malagában töltött időszakáról és a Joaquinnal való kapcsolatáról is: „Együtt játszottam vele a Malagában. Ő egy televíziós személyiség. A vicceiről ismert, amelyek nagyon jók, de igazán erős karaktere van.”

Végezetül elismeréssel szólt Fergusonról, a Manchester Unitednél megismert edzőjéről.

„Alex Ferguson a legjobb edző, akit valaha is ismertem. Öt évet töltöttem vele a Unitednél. Soha nem voltam még ennyi ideig más edzővel. Ha megnézzük, milyen örökséget hagyott a Unitednél. Messze ő a legjobb" - zárta a holland.

Borítókép: Patrik Stollarz/Bongarts/Getty Images

Videók