Így reagáltak a Barca játékosai a 2019-es BL-kudracra - videó

A kamerák a csapat öltözőjében sem álltak le. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


Dokumentumfilmben dolgozták fel a Barcelona egyik legnagyobb kudarcát.

2019-ben a gránátvörös-kékek 3-0-ra legyőzték a Camp Nouban a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így szinte biztos volt, hogy kvalifikálják magukat a fináléba. Ám Jürgen Klopp fiai nem adták fel és az Anfielden elképesztő rohamot diktálva, 4-0-ra verték a katalánokat, ezzel kiejtve őket.

A Barcelona szponzora, a Rakuten készített egy dokumentumfilmet, amely a klub 2018/19-es szezon kulisszái mögé enged betekintést. A Meccsnap elnevezésű sorozat hetedik epizódja a Tizennyolc napos vihar, a Liverpool elleni mérkőzést dolgozza fel, és rávilágít arra, milyen mélypontra kerültek a vereséget követően.

A közösségi médiában közzétett felvételen jól látszik, hogy dolgozza fel a kudarcot Philippe Coutinho, Sergio Busquets vagy Ivan Rakitic. A videó bemutatja Ernesto Valverde félidei beszédét és azt is, hogy Jordi Alba már az első 45 perc után vigasztalásra szorult.
Szintén értékes része a felvételnek Lionel Messi meccs előtti lelkesítő beszéde, ami jól mutatja az argentin mentalitását.

„Gyerünk, emberek. Tegyünk egy lépést előre" – mondta.

"Nem veszíthetjük el ezt a lehetőséget, rendben? Most, hogy itt vagyunk, adjunk bele mindent. Erősen kell kezdenünk. Ne feledjétek, Róma a mi hibánk. Senki másé. Nem szabad hagynunk, hogy megtörténjen ugyanaz. A mi hibánk volt, és senki másé.”

Messi a félidőben is felszólalt és lelkesíteni próbálta társait.

„Gyerünk, gyerünk, erősen kell kezdenünk. Haladjunk tovább, meg tudjuk csinálni. Ne dőljünk hátra. Gyerünk, induljunk el. Gólt kell szereznünk” – mondta.

Borítókép: Rakuten TV

Videók