" Mi nem számítunk fő favoritnak, egyike vagyunk azoknak, akiknek lehet esélye"

A holland válogatott kulcsembere szerint a csoportjuk kiegyensúlyozott.


Frenkie de Jong, az Európa-bajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott kulcsembere szerint a franciák a torna favoritjai.

A Barcelona 24 éves középpályása - aki a válogatottal jelenleg portugáliai edzőtáborban van - a NOS holland televíziónak kiemelte: a franciákat egyrészt keretük erőssége miatt tartja a legesélyesebbnek a végső győzelemre, másrészt meg azért, mert a legutóbbi nagy tornát, a 2018-as világbajnokságot is ők nyerték meg.

"Mi nem számítunk fő favoritnak, de egyike vagyunk azoknak, akiknek azért lehet erre esélye, ha minden jól alakul" - utalt De Jong a holland válogatottra, amely a 2016-os kontinensviadalon és a 2018-as vb-n sem lehetett ott.

Hollandia szerdán Skóciával, vasárnap Georgiával játszik felkészülési mérkőzést, majd az Eb-n első csoportmeccsén Ukrajnát fogadja jövő vasárnap Amszterdamban, ahol a folytatásban Ausztriával (június 17.) és Észak-Macedóniával (június 21.) is megmérkőzik. A franciák az F-csoportban az Eb-címvédő portugálokkal, a németekkel, valamint a magyarokkal találkoznak.

De Jong szerint a csoportjuk nehéz és kiegyensúlyozott, saját magukat viszont erős csapatnak tartja, amelynek a rajtig még sok ideje van a felkészülésre.

Kiemelte: a portugáliai edzőtábor arra szolgál, hogy teljesen az Eb-re koncentráljanak, folyamatosan együtt készülnek, amellett pedig sok időt töltenek videós elemzésekkel és rengeteget beszélgetnek egymással.

A spanyol bajnokságban végül bronzérmes FC Barcelona középpályájának motorja kiemelte: annak ellenére nem érzi magát fáradtnak, hogy 51 mérkőzésen lépett pályára a klubszezonban.

"Jól érzem magam, kellően frissnek. Próbálom megőrizni a fizikai állapotomat, sok jó ember vesz körül"
- mondta, majd kifejezte csalódottságát, amiért a Barcelonával nem sikerült megnyerniük a bajnokságot.

Kiemelte: április végén, a Granadától elszenvedett 2-1-es hazai vereség volt a fordulópont, mert győzelemmel a szezon során először kerültek volna a tabella élére, és akkor képesek lettek volna megtartani a pozíciójukat.

Borítókép: Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images

Videók