Xavi szerint nem megfelelő az alkalom a barcelonai visszatérésre

A katalán gárda legendája szerint sok a pályán kívüli gond jelenleg a Barcánál.


Xavi kizárta annak lehetőségét, hogy rövid időn belül ő legyen az FC Barcelona labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

A klub korábbi középpályása szervezeti problémákat említett okként, amelyek miatt egyelőre marad a katari al-Szadd kispadján.

"Sok a külső hang és a pályán kívüli gond, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő alkalom" - mondta Xavi az Icon című magazinnak. "Januárban elmondtam a klubnak ezt, azóta nem kerestek."

A 40 éves szakember jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy sok tapasztalatot gyűjtsön, és fejlődjön új szerepkörében, de azt hozzátette, nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egy napon a Barcelonát irányíthatná.

Lionel Messi megtartásáról a következőképpen vélekedett:

"Messinek szüksége van a Barcára, a Barcának Messire" - jelentette ki Xavi, és sürgette volt egyesületét, hogy adjon új szerződést az argentin csapatkapitánynak, akinek jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le.

A spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi a Barcelonában nevelkedett, és egészen 2015-ig nem hagyta el a katalánokat, akkor az al-Szaddhoz igazolt, amelynek visszavonulását követően azonnal a vezetőedzője lett. A Barcelonával nyolc bajnoki cím és három kupagyőzelem mellett négyszer nyert Bajnokok Ligáját.

Kép: Etsuo Hara/Getty Images

Videók