Zidane reagált Bale gúnyos ünneplésére

"Wales, golf, Madrid - Ebben a sorrendben"


A Real Madrid walesi sztárja, Gareth Bale a magyarok elleni kedd esti siker után egy zászlót lengetett, amin az állt: "Wales, golf, Madrid - Ebben a sorrendben". A spanyolok nem vették jó szemmel a tréfának szánt ünneplést, ezért most áll a bál Madridban.

Bale két gólpasszal segítette a walesi csapatot a magyar válogatott ellen, majd így ünnepelt társaival a lefújás után.


A madridi szurkolók már korábban is a nem tetszésüket fejezték ki, hogy a walesi támadó hazája válogatottját fontosabbnak tartja, sőt mi több a golf is előkelőbb helyen áll számára, mint a királyi klub, ahol október eleje óta pályára sem lépett.

"A válogatottban szerepelni olyan, mintha a haverokkal fociznék vasárnap délután. Ugyanazt a nyelvet beszéljük, sokkal kényelmesebben érzem magam és izgalmasabb is a válogatottban szerepelni" - mondta korábban Bale.


A spanyol Marca szerint a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane nem vette zokon, hogy a a copfos szélső ünneplésével tiszteletlen volt kenyéradójával szemben, és nem szándékozik további lépéseket tenni az ügyben. Sőt arra is reagált a francia tréner, miszerint Bale jobban szeret a walesi együttesben játszani.

"Nem hiszem, hogy a válogatottban boldogabb lenne. Talán csak a nyelv miatt. Ez lehet az egyetlen ok. Boldog volt akkor is, amikor a Bajnokok Ligája döntőjében gólt lőtt. Márpedig azt a Real színeiben szerezte. Csupán arról van szó, hogy nem beszéli a spanyol nyelvet, de jól érzi magát a csapatnál."


Ugyan Zizou hajlandó figyelmen kívül hagyni az esetet, de a madridi szurkolók aligha fogják egykönnyen elfelejteni, hogy a mellőzött támadó gúnyt űzött szeretett csapatukból. A spanyol média már elkezdte szétszedni Bale-t, a Madrid Sports a twitteren reagált az ünneplésre.

„Mindig megvédtünk téged. A rengeteg sérülés ellenére türelmesek voltunk veled, elnéztük a golf iránti szenvedélyedet és a hiányos spanyol nyelvtudásodat, de betelt a pohár. Ahogy a zászlón is olvasható, neked Madrid nem fontos.”


Egy másik újságíró, Ruben Martin odáig ment, hogy azt írta: "Bale nem érdemli meg a továbbiakban, hogy a Real Madrid mezét viselje."


Bale-t 2022-ig köti szerződés a habfehér alakulathoz, de könnyen lehet, hogy idő előtt távoznia kell a Bernabeuból.

Borítókép: Handout/Getty Image

Forrás: sportbible

Videók