Három hónap után ki is rúgták a Barcából a korábbi legendájukat

Csúnyán összevesztek a vezetőséggel, nyáron nevezték ki, most mennie kellett.


Az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott a klub korábbi legendás kapusával, Victor Valdessel, aki nyár óta a katalánok U19-es együttesét irányította.

A Mundo Deportivo értesülései szerint a klubvezetők hétfőn közölték Valdessel, hogy nem számítanak rá a továbbiakban. A lap úgy tudja, hogy a vezetőedzőnek azért kellett távoznia, mert csúnyán összeveszett az utánpótlás-igazgatóval, Patrick Kluiverttel.

Kluivert azt akarta, hogy Valdes csapata is a 4-3-3-as játékrendszerben lépjen pályára, ahogy az első csapat teszi, hiszen az utánpótlásból kikerülő fiatalok így tudnak a legkönnyebben beépülni a felnőtt keretbe.

Valdes ezzel szemben a 4-4-2-es felállást preferálta, és azt is nehezményezte, hogy Kluivert néha beleszólt a csapat összeállításába is. További nézeteltéréseket szült, hogy Valdes nem volt hajlandó szerepeltetni azokat a futballistákat, akik a Barcelona B csapatával edzettek.

Az U19-es gárda irányítását Franc Artiga veszi át, aki 2010 óta dolgozik a Barca akadémiáján.

A kirúgás okainak egyik összetevője Victor Valdes botrányokozása is lehetett, mely az első mérkőzésén történt. Erről itt írtunk.

Fotó: Quality Sport Images/Getty Images

Videók