"Zlatan és Ronaldo keveréke vagy" - egy be nem teljesült pályafutás

Nem ezt jósolták neki. - Top 2020: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365 oldalán.


Az Internazionale csapatánál a csapattársak Zlatan Ibrahimovic és a brazil Ronaldo keverékének gondolták, de amikor már majdnem karrierje csúcspontján volt, egy szívszorító hír örökre megváltoztatta életét.

Egy telefonhívást kapott: "Adri, apa meghalt" - mesélte az Inter legenda, Javier Zanetti a 2004-es szezon előti edzésén.

"Ott voltunk vele egy szobában, amikor felhívták telefonon és elmondták neki, hogy meghalt az apja. Csak fogta a mobilt, majd a semmiből elkezdett kiabálni, úgy sikított, hogy az minden képzeletet felülmúlt. Még most is beleborzongok, ha visszagondolok ezekre a pillanatokra" - mondta Zanetti.

A csatár hetekkel korábban nemzeti hős lett hazájában, miután Argentína ellen győzedelmeskedtek a Copa America döntőjében. Nemes egyszerűséggel felperdítette magának a labdát, majd a gólt is megszerezte.

Brasil x Argentina - Copa América 2004 - Gol de Adriano

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez volt élete egyik legszebb pillanata, majd nemsokra rá jött a legrosszabb is. Adriano 22 éves volt, amikor édespját elvitte egy szívroham, de már előtte sem volt teljesen jó egészségi állapotban, de ez nem annak tudható be, hogy éveket töltött úgy el, hogy a koponyájában egy golyó volt.

Rio veszélyes otthona volt a családnak, de Adriano tehetségével új életet építettek ki maguknak Olaszországban. A Fiorentina, Parma és az Inter rajongók csak csodálkoztak a tehetségén, erején, tempóján. A "Császár" becenévre hallgató játékos pályafutása és élete az édesapja halála után óriási fordulatot vett.

"Focizott, gólt szerzett majd az ég felé mutatott, ami azt jelentette, hogy az apjának szánja azt a gólt" - mesélte az egykori Inter kapitány. "De a telefonhívás után már semmi sem volt ugyanolyan. Ivan Cordoba egy éjszakát vele töltött és azt mondta neki: "Adri, Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic keveréke vagy. Tudod, hogy te a legjobb játékos lehetsz?"

Adriano ● The Fallen Emperor ● Best Goals Ever

If you like my work, become a fan on facebook and follow me on twitter: https://facebook.com/HeilRJ https://twitter.com/HeilRJ Song:


Adrianót azonban nem lehetett vígasztalni. "Apám halála óriási ürességet hagyott bennem. Egyedül voltam, szomorú és depressziós Olaszországban, és akkor kezdtem el inni."

"Nem tudtam, hogyan titkoljam el, mert még edzés közben is részeg voltam. A gyengélkedőbe vittek, hogy aludjam ki magam, majd a klub azt mondta a sajtónak, hogy izomproblémáim vannak."

Az Inter mindent megtett, hogy eltitkolja a brazil tehetség problémáit, ám mindez már a 2006-os világbajnokságon a teljesítményén is megmutatkozott a válogatottban. Adriano kifejezetten vaskoasabb volt, mint két éve és csak két gólt szerzett. Ezt követően teljesen elveszítette a futball Adrianót.

A klubok már tudták, ha leigazolják az óriási kockázattal jár. Akik végül bizalmat szavaztak nekik, azok pórul jártak. Hazatérése sem volt már megoldás, hogy összeszedje magát. Már olyan képek jelentek meg róla, ahol túlsúlyos. Hírhedt bűnözőkkel pózolt. Annak ellenére, hogy ivott és volt kapcsolata a rendőrséggel, akik jobban ismerték azok azt mondták, hogy Adriano egy félénk, visszahúzódó srác. Aki hazatért, hogy elbújjon abban a közegben, ahol leginkább jól érzi magát.

Itália

 

Nemrégiben már 38 éves lett - fiatalabb, mint Ibrahimovic, aki ma is aktív a Serie A-ban. Adriano viszont már nem aktív labdarúgó.

"Ez a cím apámhoz tartozik" - mondta könnyekben a 2004-es Copa America győzelem után. "A barátaim és a családom nélkül én egy senki vagyok."

Kiderült, hogy Adrianónak igaza volt. Apja halálát követően soha nem találta meg a stabilitást és a motivációt arra, hogy elérje azt, amire mindenki szerint hivatott volt.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images
 

 

Videók